FAQ

Pleje, rengøring og vedligehold af Bodahl Møbler – Rustik eg, Vild eg, Ask og krydsfiner

Møblet kræver ingen pleje/vedligeholdelse. Til rengøring skal der anvendes en ren klud hårdt opvredet i vand. Der må ikke anvendes nogen form for kemikalier, rengøringsmidler, olier eller lignende. Undgå at ridse møblet med nogen form for slibende tekstil eller værktøj, da det vil beskadige overfladen.

Pleje, rengøring og vedligehold af Bodahl Møbler – Valnød

Møblet kræver ingen pleje/vedligeholdelse – dog kan træoverfladen over tid friskes op med olie, som er beregnet til behandling af træoverflader. Der må ikke anvendes nogen form for kemikalier, rengøringsmidler og lignende. Undgå at ridse møblet med nogen form for slibende tekstil eller værktøj, da det vil beskadige overfladen.

Se vedligeholdelse af vores Rustik eg møbler HER
Se vedligeholdelse af vores Vild eg møbler HER

Struktur i træet – hvornår er det en reklamation

Da træstrukturen i Bodahl Møbler er fremkommet naturligt og alene fremhævet i bearbejdningsprocessen, vil ingen møbler være fuldstændig identisk. Træstrukturen består bl.a. af fordybninger, revner, sprækker, knaster og åretegninger, som derfor vil variere fra møbel til møbel i udformning, antal og placering. De kan bl.a. forekomme som dybe revner, der går helt igennem, overfladiske ujævnheder, samlet i klynger, spredt over alle flader, inkl. ender og kanter, etc.

Træstrukturen kan ligeledes ændre sig over tid afhængig af luftfugtighed og årstid. Revner, sprækker og knaster kan derfor ændre udseende og størrelse. Dette er derfor ikke reklamationsberettiget.

Farveforskel i træet – hvornår er det en reklamation

Da træ er et naturmateriale kan der forekomme farveforskelle i de enkelte sammenlimede træstave. Dette er derfor ikke reklamationsberettiget. Ligeledes kan der være små farveforskelle mellem bordplader og tillægsplader.

Pleje, rengøring og vedligehold af Bodahl Møbler – læder, stof og PU-læder

Til rengøring af sæde og stoleben/stel anvendes en blød tør bomuldsklud. Der må ikke anvendes nogen form for kemikalier til rengøring af hverken stolesæde eller stoleben/stel. Undgå at ridse møblerne med nogen form for slibende tekstil eller værktøj, da det vil beskadige overfladen. Antik læder: ingen vedligeholdelse. Sierra/Kenia læder: Læder pleje til anilin læder efter behov.

Kun til indendørs brug. Opbevaring ved en konstant rumtemperatur. Må ikke udsættes for direkte UV lys, da undersøgelser har vist, at direkte UV lys forårsager små revner i læderets topcoat, som beskytter læderet mod ydre påvirkninger som fugt og snavs.

Se vedligeholdelse af vores stole/læder HER

Struktur og farve i læder – hvornår er det en reklamation

Bodahl Møber betrukket med bøffellæder fås i farvekategorierne ”Antik” (blank og mat) og ”Sierra”/”Kenia” læder. De anvendte skind har naturlige mærker som ar, ridser, insektbid, rynker osv. – dette kendetegner et ægte skind og giver struktur i overfladen samt bidrager til det af os tilstræbte unikke antikke look, som skabes i farveprocessen. Over tid vil læderet ændre karakter og få en naturlig patina afhængig af anvendelse, lys, varmepåvirkning osv. - læderet bliver mere fleksibelt, glat og lysere på de mest anvendte steder.

”Antik” (blank og mat) læder: Læderfarven påføres i hånden, efter at stolesædet er blevet betrukket. Farverne fremstår transparente og er ikke gennemfarvet. Der kan grundet arbejdsprocessen i hånden ikke garanteres samme farvenuance ved genbestilling.

”Sierra”/”Kenia” læder: Anilin læder som bliver gennemfarvet inden montering på stolesædet. Skindet har en lækker og blød overflade, som kan være modtagelig for fedtpletter og lignende og får hurtigere patina. Der kan ikke garanteres samme farvenuance ved genbestilling.

Struktur og farve i metal – hvornår er det en reklamation

Jernstellet hos Bodahl Møbler fås enten som børstet jern, sort lakeret jern eller hvid lakeret jern. For at opnå det ønskede rustikke look på det sort lakerede jernstel er der anvendt en sort transparent lakfarve, hvor svejsninger og jernets naturlige samlinger og ujævnheder er synlige og derfor ikke reklamationsberettiget.

Reklamation

Ved evt. reklamationer kontaktes den forhandler, hvor møblet er købt og vi vil den vej igennem gøre alt hvad vi kan for at finde en løsning.

Se, røre og føle - hvor kan jeg købe produkterne/finde en forhandler

Du kan finde den nærmeste forhandler ved at trykke her.