FAQ

Pleje, rengøring og vedligehold af Bodahl Møbler – Rustik eg, Vild eg, Ask og krydsfiner  
 
Møblet er vedligeholdelsesfrit og kræver ingen speciel pleje. Til rengøring anbefales det at bruge en ren klud, der er hårdt opvredet i vand. Det er vigtigt at undgå brug af kemikalier, rengøringsmidler, olier eller lignende. For at undgå beskadigelse af overfladen bør man også undgå at ridse møblet med slibende tekstiler eller værktøjer.

Se vedligeholdelse af vores Rustik eg møbler HER
Se vedligeholdelse af vores Vild eg møbler HER

Struktur i træet – hvornår er det en reklamation 

På grund af den naturlige oprindelse af træstrukturen i Bodahl Møblers møbler og den individuelle bearbejdningsproces vil ingen møbler være fuldstændig identiske. Træstrukturen inkluderer karakteristiske elementer som fordybninger, revner, sprækker, knaster og åretegninger, og disse vil variere i udseende, antal og placering fra møbel til møbel.


Desuden kan træstrukturen ændre sig over tid som følge af ændringer i luftfugtighed og årstider. Revner, sprækker og knaster kan derfor ændre udseende og størrelse. Disse naturlige ændringer anses ikke som fejl eller grund til reklamation.

Farveforskel i træet – hvornår er det en reklamation 

Når det kommer til farveforskel i træet, da det er et naturmateriale, kan der opstå variationer i farven mellem de enkelte sammenføjede træplanker. Dette betragtes heller ikke som en defekt eller årsag til reklamation. Ligeledes kan der være små farveforskelle mellem bordplader og tillægsplader.

Pleje, rengøring og vedligehold af Bodahl Møbler – læder, stof og PU-læder

Til rengøring af sæde og stoleben/stel anvendes en blød tør bomuldsklud. Der må ikke anvendes nogen form for kemikalier til rengøring af hverken stolesæde eller stoleben/stel. Undgå at ridse møblerne med nogen form for slibende tekstil eller værktøj, da det vil beskadige overfladen. Antik læder: ingen vedligeholdelse. Sierra/Kenia læder: Læder pleje til anilin læder efter behov.

Kun til indendørs brug. Opbevaring ved en konstant rumtemperatur. Må ikke udsættes for direkte UV lys, da undersøgelser har vist, at direkte UV lys forårsager små revner i læderets topcoat, som beskytter læderet mod ydre påvirkninger som fugt og snavs.

Se vedligeholdelse af vores stole/læder HER

Struktur og farve i læder – hvornår er det en reklamation

Bodahl Møber betrukket med bøffellæder fås i farvekategorierne ”Antik” (blank og mat) og ”Sierra”/”Kenia” læder. De anvendte skind har naturlige mærker som ar, ridser, insektbid, rynker osv. – dette kendetegner et ægte skind og giver struktur i overfladen samt bidrager til det af os tilstræbte unikke antikke look, som skabes i farveprocessen. Over tid vil læderet ændre karakter og få en naturlig patina afhængig af anvendelse, lys, varmepåvirkning osv. - læderet bliver mere fleksibelt, glat og lysere på de mest anvendte steder.

”Antik” (blank og mat) læder: Læderfarven påføres i hånden, efter at stolesædet er blevet betrukket. Farverne fremstår transparente og er ikke gennemfarvet. Der kan grundet arbejdsprocessen i hånden ikke garanteres samme farvenuance ved genbestilling.

”Sierra”/”Kenia” læder: Anilin læder som bliver gennemfarvet inden montering på stolesædet. Skindet har en lækker og blød overflade, som kan være modtagelig for fedtpletter og lignende og får hurtigere patina. Der kan ikke garanteres samme farvenuance ved genbestilling.

Struktur og farve i metal – hvornår er det en reklamation 

Bodahl Møbler tilbyder jernstel i sort pulverlakeret udgave. Stellene er designet med henblik på at opnå et rustikt udseende, hvor svejsninger samt naturlige samlinger og ujævnheder er synlige. Disse synlige elementer er en integreret del af det ønskede æstetiske udtryk og anses derfor ikke som fejl eller grund til reklamation.


Pulverlakering anvendes til at skabe en ensartet og holdbar overflade, der er modstandsdygtig overfor slag og ridser. Efter påføring af pulveret gennemgår det behandlede emne en varmebehandling ved op til 180 grader, hvilket får pulveret til at smelte sammen og danne en jævn overflade. Efter varmebehandlingen sidder pulveret fast som en stærk og hærdet lak, hvilket gør det muligt at bruge møblet umiddelbart efter overfladebehandlingen er færdig.

Reklamation 

Ved evt. reklamationer kontaktes den forhandler, hvor møblet er købt og vi vil den vej igennem gøre alt hvad vi kan for at finde en løsning. 

 Se, røre og føle - hvor kan jeg købe produkterne/finde en forhandler 

Du kan finde den nærmeste forhandler ved at trykke her.