RUSTIK EG

Rustik eg (på latinsk Quercus Cerris) er en utrolig hård træsort med en unik og særlig grov struktur og farveforskelle, som giver det rustikke udtryk til Bodahl Møbler. Gennem bearbejdningen af træet tydeliggøres og fremhæves netop denne struktur. Dette gøres i hånden, hvorved hvert møbel får sit individuelle og unikke udtryk. Intet møbel er derfor 100% identisk med et andet. Den Rustik egs hårdhed gør den slidstærk med god tyngde og lang levetid.  

Rustik eg er den træsort i Bodahl Møbler, som har det mest udprægede træstruktur i form af bl.a.  fordybninger, revner, sprækker, knaster og åretegninger. Da træstrukturen er naturligt fremkommet og alene fremhævet gennem efterfølgende bearbejdning vil det rustikke udtryk og struktur derfor variere fra møbel til møbel i udformning, antal og placering. Strukturen betyder ligeledes at der kan forekomme farveforskelle i de enkelte sammenlimede træstave, hvilket giver et flot spil og fremhæver det rustikke udtryk.

Over tid afhængig af luftfugtighed og årstid kan træstrukturen ændre sig, hvilket kun er et udtryk for at det er et naturmateriale.

Under bearbejdningen tilføres møblet forskellige bejdser, som giver de forskellige farvemuligheder uden at det rustikke udtryk forsvinder. Afslutningsvis påføres en mat lak til ekstra beskyttelse af overfladen.

VILD EG

Som Rustik eg er Vild eg (på latinsk Quercus Robur) ligeledes en utrolig hård træsort, som er slidstærk med god tyngde og lang levetid. Træstrukturen i Vild eg er dog mindre udpræget sammenlignet med Rustik eg, idet Vild eg har færre knaster, revner og fordybninger. Det skal dog ikke forveksles med den typisk forekommende eg i Skandinavien, som er endnu finere i træstrukturen.

Vild eg har derfor stadig et flot rustikt udtryk med knaster, fordybninger, revner og sprækker. Da træstrukturen er naturligt fremkommet og alene fremhævet gennem efterfølgende bearbejdning vil det rustikke udtryk og struktur derfor variere fra møbel til møbel i udformning, antal og placering. Strukturen kan bl.a. forekomme som dybe revner, der går helt igennem, overfladiske ujævnheder, revner og sprækker samlet i klynger og/eller spredt over alle flader, inkl. ender og kanter, etc.

Ligeledes kan der forekomme farveforskelle i de enkelte sammenlimede træstave og træstrukturen kan ændre sig over tid afhængig af luftfugtighed og årstid. Revner, sprækker og knaster kan derfor ændre udseende og størrelse.

Under bearbejdningen tilføres møblet forskellige bejdser, som giver de forskellige farvemuligheder uden at det rustikke udtryk forsvinder. Afslutningsvis påføres en olie voks til ekstra beskyttelse af overfladen.